Evi maakt alles bespreekbaar

CV Evi

Jezelf ontmoeten via de ander

Vanaf 1997 werkte ik negen jaar bij de Koninklijke Landmacht binnen diverse functies. Ik startte in een gevecht ondersteunende functie, ondertussen ontwikkelde ik mij tot sportinstructrice.

Hoewel ik nog erg jong en zoekende was, intrigeerde de invloed die mensen in groepen op elkaar hadden. Want juist onze diepste behoeften en angsten komen we tegen in contact met anderen. Daar ontmoeten we onszelf, of we het nu willen of niet.

Mijn werk bij de Koninklijke Landmacht legde een basis voor het werken met groepen.

Wat je doet is niet wie je bent

Vanuit daar maakte ik in 2006 de overstap naar Justitie, Pieter Baan Centrum. Als sportinstructrice was ik verantwoordelijk voor de observatie van mensen die onderzocht werden op de toerekeningsvatbaarheid ten tijden van het gepleegde delict.

Waar ik bij de koninklijke landmacht sport inzette om mensen te trainen en vormen, zette ik bij het Pieter Baan Centrum sport in om gedrag te observeren. Ik werd mij bewust dat gedrag maar gedrag is. Hoe extreem dit in sommige gevallen ook kon zijn, gedrag gaat over wat iemand doet, niet over wie iemand is.

Mijn werk bij het Pieter Baan Centrum legde een basis voor het werken met de diepere lagen dan enkel het gedrag van mensen.

Lichaam en geest zijn één

Vanaf 2009 werkte ik in verschillende functies op diverse sportscholen, waar ik steeds meer ontdekte dat lichaam en geest één zijn. Omdat ik het contact met mensen in mijn werk wilde verdiepen, richtte ik mij steeds meer op persoonlijke begeleiding. Maar eigenlijk wilde ik het contact met mezelf verdiepen.

Na een reis van zeven maanden naar Azië kwam ik tot het besef dat ik mezelf overal mee naar toe nam. En om werkelijk het contact met mijzelf aan te gaan, volgde een periode van persoonlijke heling, herstel en ontwikkeling. Een periode die niet nooit is opgehouden.

Je hoeft niet beter te worden

In 2013 startte ik als ervaringsdeskundig trainer bij een regionale instelling beschermd wonen (RIBW), waar ik verantwoordelijk was voor de implementatie van herstelondersteunende zorg en ervaringsdeskundigheid. Ik was onderdeel van een herstelbeweging in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Herstel betekent in dit verband niet genezen. Het gaat om maatschappelijk, sociaal en persoonlijk herstel. Het opbouwen en hervinden van een eigen identiteit, het heroveren van regie op het eigen bestaan en het weer meedoen in de maatschappij.

Uiteindelijk specialiseerde ik mijzelf in de gebieden intimiteit en seksualiteit. In deze periode werkte ik ook drie jaar in een regionaal uitstapprogramma voor prostituees (RUPS).

Binnen al deze rollen en werkzaamheden in de GGZ leerde ik dat mensen niet ziek zijn, men dus ook niet beter hoeft te worden; en dat mensen die hulp geven weinig verschillen van mensen die hulp zoeken.

Zonder verbinding doet kennis niks

Evi maakt alles bespreekbaar was allang geboren, maar werd in 2018 officieel. In dat zelfde jaar startte ik ook als coach bij Special Forces in Business, de outdoor coaching specialist van Nederland e.o. Wij nemen mensen mee naar buiten, zodat ze sneller en beter bij zichzelf naar binnen kunnen. In de coaching richten wij ons op de fundamenten van ons bestaan.

Voor Evi maakt alles bespreekbaar geef ik workshops en begeleiding voor individuen, groepen en binnen diverse organisaties. Mijn specialisme gebieden zijn seksualiteit/ seksuele grensoverschrijding/ seksueel trauma. Maar in al het werk wat ik doe, gaat het in de basis altijd over (opnieuw) in contact komen met (de eigen) grenzen. Dit is dan ook mijn favoriete thema om mee te werken.

Mijn diensten zijn continu in ontwikkeling, omdat ikzelf continu in ontwikkeling ben. Al mijn werk doe ik vanuit een combinatie van professionele en ervaringskennis. Het liefst werk ik ervaringsgericht, zodat het lijf mee mag antwoorden.

Verder vertrouw ik op de verbinding met mijzelf en de ander als basis in iedere begeleiding en samenwerking. Zonder verbinding, doet kennis namelijk helemaal niks. 

Opleidingen en cursussen

2020 – 2023: Traumaseksuologie 

2018: Seksuele ontwikkeling en werken met het vlaggensysteem    

2016 – 2018: Body & Mind Language basis, coach & trainer   

2016: Groepsdynamiek & didactiek

2014 – 2016: Counseling seksualiteit, loverboyproblematiek, seksverslaving

2013: Werken met eigen ervaring     

2002 – 2005: Sport- en bewegingscoördinator

Mede ontwikkelt

Special Forces in Business:   

RIBW Brabant:

  • Cursus intimiteit en seksualiteit op de werkvloer
  • Cursus hulpverlener met ervaring

Projecten

RUPS Tilburg:

  • Webinars ‘hoe voer ik veilig mijn vak uit; de carrière switch voor seks werkers; het grijze gebied van de prostitutie.’                       
  • Klankbordgroep Seksworks

Humanitas Rotterdam:   

Vrijwilligerswerk

2020 – Heden: Ambassadeur Social Run

2012 – 2013: Ervaringsdeskundige STIP GGZ Arnhem

2013: Ervaringsdeskundige CPJ Rivierduinen

2009: Begeleider Kindertehuis Cambodja

Heb jij vragen, wil je samenwerken of zoek je begeleiding? Bekijk wat ik voor je kan doen. Of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

''The only true wisdom is in knowing you know nothing'' - Socrates