Anderen over Evi

Diverse deelnemers
Workshop Jouw seksualiteit!
”Een mooie reis. Vol verwondering, herkenning, geruststelling, uitdaging en vooral heel veel mooie verbinding. Alles meer dan waard en prachtig om te zien wat er beweging los kwam in de groep en bij mijzelf. Ik voel me uitgenodigd om meer in contact te komen met mezelf en daarmee met nog meer integriteit in contact met anderen.”

”Door de goede uitleg op de flyer en ook door mijn eerdere ervaringen met Evi had ik het volste vertrouwen dat het een mooie workshop zou worden. Het was zelfs meer dan dat. Ik deed de workshop samen met mijn partner en hoewel ik dat best spannend vond gaf dat wel meerwaarde. Bezig zijn met je eigen proces en ook dat van de ander mogen meemaken en daar samen over kunnen praten was waardevol. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik echt contact kan maken met allereerst mezelf en van daaruit ook met de ander. Ook de handvatten die ik meekreeg over grenzen voelen en die op een effectieve manier kunnen aangeven vond ik echt verhelderend.”

”Ik heb de workshop als een uitnodiging ervaren om mijzelf op bepaalde gebieden te (her)ontdekken, en bepaalde ervaringen vanuit een ander daglicht of strategie te bekijken. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren en handvatten om hier verder mee door te gaan.”

”Ik heb de workshop als leerzaam en verbindend ervaren. Ik heb inzicht gekregen in wat mijn rol is in bepaalde situaties en relaties. Dit helpt mij om hier verandering in te brengen.”

”Heel mooi en prettig hoe je de rust neerzet en je op een natuurlijke manier de energie van de groep beïnvloed. Je bent erg uitnodigend om de uitdagingen en ervaringen aan te gaan en het voelt vrij en veilig om met je mee te gaan. Mooie impact bij sommige oefeningen als je niet teveel prijsgeeft van tevoren. Dat werkt de nieuwgierigheid en vergroot te ontvankelijkheid van de ervaring. Zonder oordeel of verwachting mogen we aanschouwen wat er gebeurd, en voelen wat het met ons doet.”

”Jouw rust, kennis en geduld is erg prettig. Je weet heel goed de veiligheid te waarborgen en daarnaast uit te dagen om naar een diepere laag te kijken. Door jezelf ook kwetsbaar op te stellen zorgde je voor nog meer verbinding.”

”Je bent rustig, legt de theorie terug in de praktijk met voorbeelden en maakt zo (on)bewuste strategieën inzichtelijk. Dat is heel prettig en verhelderend.”

”Overal sijpelt de workshop langzaam door. Steeds vaker gaan de lampjes aan, vooral de contactcirkel resoneert flink door. Het helpt me zoveel meer dan ik op de oppervlakte door heb. Dat is dus het verschil met allerlei mooie theorie en modellen die ergens wat aanraken maar de essentie missen. Het voelt alsof ik woorden krijg voor kleuren die ik wel meekreeg maar nooit echt zag, omdat ik er de taal en het licht niet voor had.”

Maaike
Coachee
”Al meerdere keren heb ik tijdens moeilijke fases in mijn leven hulp gezocht en ook gevonden. Verschillende trajecten en therapie gevolgd. Ondanks dat ik wel degelijk tot inzichten kwam en handvatten meekreeg waar ik veel aan heb, bleef er toch nog heel diep van binnen een donker gedeelte niet besproken wat telkens maar opnieuw naar boven kwam en waardoor het me niet lukte om écht tot mijn gevoel te komen. Het leek onmogelijk om zelf in mijn gevoelsleven te stappen, laat staan anderen toe te laten. Ik had een pijn die ik niet durfde te laten zien en niet aandurfde te kijken.

Evi nam me tijdens de coaching, (soms letterlijk) bij de hand en sprak me vertrouwen toe. Met aanmoedigende woorden en oefeningen liet ze me zien dat ik het als klein meisje misschien niet aan kon, maar nu wel. Bij Evi is echt alles bespreekbaar en voel ik geen schaamte, geen schuld en geen oordeel.

Het lukt me nu om weer vanuit mijn gevoel te handelen en ook om mijn gevoel te delen. En ik ben niet meer bang voor dat het leven je soms pijn kan doen. Ik weet dat ik het kan dragen en ik voel dat ik het mag delen. Ik laat me niet meer tegenhouden of beperken.

Dank je wel Evi voor je geduld, je warmte en je reikende hand.”

Tamara
Deelnemer cursus Jouw ervaring werkt
”De opbouw van de cursus sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van de intimiteit in de groep. De inhoud van de cursus zorgt voor inzicht, overzicht en een vergezicht. Voor mij was het een waardevolle cursus, op zo’n mooie en respectvolle professionele wijze gegeven, dat ik er nog elke dag plezier van heb in mijn werk en in mijn leven als geheel.”

Danielle
Coachee
”Op mijn pad van persoonlijke ont-wikkeling heb ik coaching door Evi mogen ervaren. Een mooie, gevoelige vrouw die met veel inlevingsvermogen naast je meeloopt op je eigen pad, een hand uitreikt waar nodig en scherp doorziet waar de pijnpunten zitten. Coaching vanuit ervaring en warmte, soms dichtbij en soms van afstand. Ze weet vaak de juiste vragen te stellen, respectvol, met aandacht voor alles wat er in het moment is en daarbij niet bang om ook haar eigen stukken te delen. Iedereen die worstelt met levensvragen of persoonlijk wil ontwikkelen kan ik de samenwerking met Evi aanraden!”

Maria
Opdrachtgever lezingen bij een lectoraat van het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool
”Evi is vaak gastspreker op Avans Hogeschool geweest en heeft meegewerkt aan studentonderzoeken. Als inspirerende spreker trad zij op bij seminars voor professionals en ervaringsdeskundigen. Evi heeft een unieke combinatie: fijngevoelig & stoer. Op een oprechte en toegankelijke manier weet zij delicate thema’s onbevooroordeeld in het licht te zetten. Een verademing!”

Dorien
Opdrachtgever workshop prostitutie in beeld
”Door Evi’s open houding en de manier waarop zij het gesprek aan gaat, worden onderwerpen zoals stigma, beeldvorming en communicatie op een prettige manier besproken. Evi bespreekt de thema’s prostitutie en seksualiteit dusdanig, dat middels haar eigen ervaring, de vele voorbeelden en de prikkelende vragen, je op een fijne manier aan het denken wordt gezet. Je wordt uit gedaagd om naar je eigen normen, waarden en (voor)oordelen te kijken en wat de gevolgen hiervan zijn in de communicatie. De rust die Evi uit straalt en de openheid die zij creëert zorgt ervoor dat een beladen thema laagdrempelig wordt neergezet en bespreekbaar wordt gemaakt. Het was erg waardevol om op deze manier met elkaar het gesprek aan te gaan. Het heeft mijn blik absoluut verruimd!”

Diverse deelnemers
Workshop prostitutie in beeld
”Super open en laagdrempelig, heel fijn er zo open en veilig over te praten”

”Geleerd dat het ongemakkelijk mag zijn, ga bij mezelf onderzoeken wat me tegenhoud het te bespreken”

”Bewondering voor hoe jij de ervaringen die jij hebt koppelt aan de theorie over de onderwerpen”

”Niets wat gezegd of gevraagd werd vond je gek”

”Veilige training, bruikbare tips”

”Evi zelf; rust, kundig, ervaren”

Linda
Coachee
”Bij Evi voelde ik mij gelijk thuis. Het vertrouwen en de rust maakte dat het delen van mijn verhaal met een vloeiende beweging ging. Ze leest tussen je woorden door, komt tot de kern en gebruikt haar ervaring en kennis om samen dingen uit te pluizen. Ze raakt je aan op pijnlijke delen van je trauma zonder je aan te raken. En soms ben je jezelf nog niet eens bewust van die pijnlijke plek. Het is voor mij een zucht van verlichting dat ik bij iemand zoals Evi kan zijn, zonder oordeel en die me alle tijd en ruimte geeft om te kunnen bewegen. Wat zo lastig te vertellen is bij een ander of onhandelbaar bleek te zijn, heeft Evi bij mij voor een doorbraak richting herstel gezorgd.”

Anke
Projectleider E-learning hulp en zorg aan sekswerkers
“Krijg je een kans/gelegenheid om met Evi samen te werken? Ik zou zeggen: doe dat zeker! Ik ben onder de indruk van de integere en gelaagde wijze waarop Evi beladen onderwerpen rondom seksualiteit uit een taboesfeer kan halen. In het bijzonder heb ik bewondering voor de manier waarop zij daarbij als instrument haar eigen verhaal en eigen kwetsbaarheid inzet. Ze doet dit met geduld en begrip voor ‘waar de ander is’. Ik realiseer me dat dit soort ontmoetingen en begeleidingen vol liefde, reflectie en balans ook veel kunnen vragen van iemand, en heb de indruk (en hoop) dat Evi daarin ook goed voor zichzelf zorgt. Zodat velen nog lang van haar wijsheid kunnen genieten. Het zou mij in ieder geval een plezier en eer zijn om in de toekomst weer met Evi samen te mogen werken.”

Erik
Deelnemer cursus Jouw ervaring werkt
”Deze cursus is een aanrader voor een ieder die zijn ervaringskennis wil gaan inzetten. Hiervoor is het nodig dat je in staat bent je eigen ervaringen los te kunnen zien van soortgelijke ervaringen van anderen. Waardoor je als (ervaringsdeskundige) hulpverlener in staat om de zorg van binnenuit open te breken en schaamte en stigma te verminderen. Evi is door haar ongedwongen manier van duiden en bespreken als geen ander in staat om de diepere laag van de eigen ervaringen om te zetten in ervaringsdeskundigheid.”

Suzanne
Coachee
”Ik vond Evi’s coaching erg leerzaam. (De liefdevolle) spiegel die ze voorhield en de humor die ze daarbij gebruikte hebben mij veel gegeven. Lichaamswerk geef ze op een hele natuurlijke manier, het gaf mij letterlijk inzichten. Hoe onzichtbaarder ik wilde zijn, hoe ongemakkelijker de houdingen. Zo ontdekte ik op spelende wijze dat ik voor mijn oude gedrag te oud was geworden.”

Diverse deelnemers
Cursus intimiteit en seksualiteit in begeleiding
”Ik voel nu meer kwaliteit in mezelf om deze onderwerpen te bespreken.”

”Evi heeft oog voor waar de echte vragen liggen.”

”De cursus heeft naast mijn professie, ook mijn persoonlijke kennis verbreed op dit gebied.”

”Evi heeft veel kennis en weet waar ze over praat.”

”Deze cursus zou verplicht moeten worden voor hulpverleners.”

Mario
Coachee
”Evi ervaar ik als een echte gevoelscoach. Haar eigen oprechtheid, kwetsbaarheid en openheid combineert ze met een feilloze timing om op het juiste momenten de juiste vragen te stellen. “Wat gebeurt nu met je?” – “Wat voel je nu?” – “Wat wil je nu?”. Hierdoor is ze als geen ander in staat om mij te helpen bij mijn gevoelens te komen, deze te verwoorden en zo steeds verder mezelf te ontdekken en te helpen.”

Ingrid
Deelnemer cursus Jouw ervaring werkt
”De cursus bracht mij wat ik gehoopt had. En die hoop was dat het zou bevestigen dat ervaringsdeskundigheid inzetten als hulpverlener, de hulpvrager enorm kan helpen in zijn/haar herstelproces. Om heel eerlijk te zijn, deze cursus  heeft mij het meest gebracht tijdens de bijna 3 jaar dat ik bij mijn organisatie gewerkt heb.”

Ton
Opdrachtgever gastlessen omgaan met suïcidaliteit
”Evi slaagt erin om met haar ervaringen uit haar turbulente leven op een berokken wijze, zonder oordelen cursisten te raken, hun ogen te openen en in beweging te krijgen.”

Ester
Coachee
”Evi straalt vertrouwen en rust uit. Ze geeft ruimte en steunt je waar nodig. Ook daagt ze je uit om grenzen op te zoeken en jezelf uit te dagen. Evi heeft mij een stuk vooruitgeholpen, waar ik enorm dankbaar voor ben.”

Judith
Projectleider regionaal uitstapprogramma prostituees
”Samenwerken met Evi gaat als vanzelf. Haar holistische kijk op de mensheid, haar oordeel loze houding naar alle mensen en frisse, nuchtere blik op de maatschappij maken dat ze van uit alle projecten het optimale haalt. Ze geeft glans en kracht aan een team. Zonder pretenties, gewoon zoals ze is.”

Jelle
Opdrachtgever diverse workshops op maat
Evi is in staat op een betrokken manier thema’s die te vaak in de schaduw staan in het licht krijgen. Met het werken in groepen heeft zij goed zicht op persoonlijke grenzen hierdoor kan ze deelnemers op een warme wijze uitnodigen. Ze gaat hierbij confrontaties niet uit de weg. Didactisch is Evi in staat een goede opbouw aan te brengen. Des te meer durft ze deze opbouw los te laten als thema’s die van belang zijn direct of indirect aan de orde komen. In de processen die spelen tijdens een training of workshop houdt ze altijd het einddoel in zicht.

The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away - Pablo Picasso