Anderen over Evi

Diverse deelnemers
Workshop de stoelen van agressie

”Ik heb nog nooit zo’n compleet en simpel model gezien wat agressie weergeeft en hoe het divers gedrag vanuit waarlijke kracht of (on)macht uitlegt. Dat is voor mij de essentie van dit model en deze dag.”

”Ik had nooit gedacht dat agressie eigenlijk zoiets moois is!”

”Het model zette een deel van mijn binnenwereld voor mijn neus. Een deel wat ik iedere dag leef, maar waar ik niets van begreep. Leuk was dit niet, helpend wel!”

”Tijdens één van de werkvormen keek in de spiegel. Dit was zo confronterend. Ik zag ineens wat ik altijd deed. En ik maar denken dat ik niet voor mezelf kon opkomen, blijkt voor mezelf uitkomen al een hele kluif! Er komt zeker een stoel 1 in mijn huis!”

”Mijn kijk op mezelf en anderen in nooit meer hetzelfde. Wat een eyeopener.”

”Ik heb veel waardvolle trainingen gehad, maar voor mij is dit de essentie van waarom het kan botsen tussen mensen. Dit verklaart veel miscommunicatie, ongeacht type relatie.”

”Ik heb ontdekt dat een gezonde agressie huishouding niet voor iedereen als wenselijk worst gezien, wat me eigenlijk heel erg frustreert. Om hier mee om te gaan plak ik dan maar het ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ -credo op.”

”Wat een confrontatie met mezelf, ik laat mijn begrenzing afhangen van de ander! Maar wat ik misschien wel het fijnste van de dag vond: Het is een verstoring, geen stoornis. Ik kan gezonde agressie, net als lopen, gewoon leren!”

”Toen ik dit model zag wist ik direct dat het impact zou hebben op mijzelf en mijn omgeving. Nu ik dit eenmaal weet, kan je mezelf niet meer ontkennen en wil ik alleen maar meer over mezelf ontdekken.”

Kat
Bestemming onbekend

”Jij voelt zo ontzettend veilig. En je hebt een prachtige stem. Beetje moeder aarde, beetje rauw en diep. Een stem vol leven en met heel veel rust. Ik vind je een enorme kracht uitstralen en tegelijkertijd heel veel zachtheid. Ik vind jouw eigen reis ook heel erg prachtig en die reis heeft ook mij heel erg geholpen tijdens onze sessies. Door die reis kon jij bijsturen en koppelen en schuren en snappen – zonder het voor mij in te vullen. Super knap vind ik dat. Je hebt me begeleid en hand in hand mee gelopen en me over een rand geduwd en me opgevangen, eigenlijk allemaal tegelijkertijd. Ik kan nu niet zeggen hoe ontzettend veel impact dit op mij heeft  – vraag dat me over een jaar nog eens ;) – maar ik kan nu al wel zeggen hoeveel het voor me betekent heeft en hoeveel het mij gaat brengen en hoeveel vertrouwen in daar in heb nu. Je bent een spiegel voor me geweest en het is een hele mooie spiegel om in te kijken. Mijn dank is enorm groot.

Ik vind het superfijn dat alles is zoals het is en flowt op die manier. Dat je je intuïtie volgt vind ik juist je kracht. De sessies volgden elkaar op en waren precies de juiste volgorde. Het visueel maken van alle thema’s die we zorgvuldig uit hadden gekozen maakte dat ik er naar kon kijken, in de gevoelens kon zitten, er omheen kon lopen, van veraf naar kon kijken en er middenin kon zitten. Ik denk dat alle processen enorm veel ontrafeld hebben dat als een kluwen in elkaar zat. Ik voel nu waar iets zit. Het allermooiste moment wat ik voor altijd koester, is het moment dat ik voor het eerst voelde wie ik was voordat er ooit iets met me gebeurd is. Alsof je opnieuw wordt geboren zeg maar. Dat neem ik altijd met me mee. En dan nog een moment, het moment dat jij het wilde vastleggen, dat bevestigde zo dat er iemand was die het zag en direct ook bewijs ervan wilde hebben. Daar ben ik enorm dankbaar voor dat ik dat heb mogen voelen. De afwisseling van theorie, visualisatie en meditatie en de opstellingen en oefeningen was heel fijn. Daardoor ga je ook al die lagen door denk ik. Ik kon uit mijn hoofd en in mijn lijf. De brieven kwamen ook steeds op het juiste moment. Heel mooi. Ook dan een biertje en een kampvuurtje hoorde er echt bij als een warm badje na een dag hard werken. De plek was ook bijzonder en fijn. Ik heb enorm veel over mezelf geleerd en er is veel aangezet in mezelf. Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan ook. Ik laat het nog even landen en dan pak ik de theorie én de foto’s er nog eens bij. Maar je hebt op 1000 knoppen gedrukt en die staan aan!  DANKJEWEL dat je doet wat je doet. En dat ik daarvan mocht leren. Wat een prachtmens ben je.”

Sharon
Individuele begeleiding

”De sessies met Evi hebben mij in meerdere opzichten veel gebracht. Ik had al veel doorgewerkt rondom seksueel, fysiek- en narcistisch misbruik, maar bij Evi kwam ik er achter dat het schadeveld groter omvattend is dan ik kon denken. Ik vond het tijdens de sessies dan ook echt wel heftig en confronterend, maar in de weken na de sessies gaf het me zoveel inzichten en rust.

Door te doorvoelen wat de imprints van de dader zijn in mijn systeem, leerde ik deze loskoppelen van wat ik zelf voelde, dacht en vond. Ik kreeg weer een zelf! Dat gaf echt wel de nodige verwarring, omdat het dan vaak ‘leeg’ voelde op de plek waar de dader imprint zat en ik daar niet gelijk iets van mezelf tegenover kon zetten. Zo leerde ik mezelf kennen en dat ik zoveel meer ben dan de imprints mij altijd lieten denken. Persoonlijk vind ik de carrousel dan ook een fijne opstelling/methode. Als ik op de verschillende stoeltjes ga zitten, ieder met zijn eigen thema, voel ik de kracht van de schade waar ik op dat moment in zit.

Grenzen en hechting zijn grote thema’s in mijn leven. Ook rondom deze thema’s leerde ik veel van Evi. Ze heeft veel kennis, die ze verbind aan haar eigen ervaringskennis, waardoor de sessies vertrouwd en prettig zijn. Geen woord of onderwerp is haar te gek. Letterlijk alles is bespreekbaar. Dit heeft mij bv ook bevrijd van de angst dat ik bepaalde woorden niet meer uit durfde te spreken en nu weer wel. Ze staat er zonder oordeel in en geeft me de ruimte om te oefenen, wat mij de ruimte gaf om me open te stellen en te kunnen helen.”

Diverse deelnemers
Workshop de contactcirkel

‘’Wat ben ik dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met dit model. Ik kan het niet verder uitleggen dan dat het voor mij een soort kompas is en routemap in relaties.’

‘’Wat ik waardevol vond om te merken met deze theorie (en hoe het overgebracht is) is dat er geen goed of fout is. Het delen van jouw schaduwzijde vond ik verrijkend en inspirerend.’’

‘’Omdat ik mijn hele leven nooit zo goed heb kunnen studeren omdat ik o.a. beelddenker ben, werkt deze cirkel heel erg goed voor mij.’’

‘’Samen met jou in de cirkel stappen was een erg rakend en mooi moment voor mij. Helender dan 10 EMDR sessies.’’

‘’Ik voelde het al wel, maar nu weet ik hoe dun de lijn tussen wel of geen contact is.’’

‘’Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen die mijn eerder verkregen inzichten op sommige vlakken meer verdieping gaven en andere inzichten juist verbrokkelde.’’

“Meer nog dan de contactcirkel heb jij me geraakt afgelopen zondag. En ik laat me niet zo gemakkelijk raken. Ik blijf liever op een veilige afstand van mezelf. Ik wil zeggen dat ik mezelf in jou gespiegeld zag. Begrepen, gezien en gehoord doordat je je eigen ervaring deelde. Pijnlijk en confronterend hoe ver ik nog altijd van mijn eigen leven en gevoel verwijderd ben. Ik heb erg van je genoten zondag. Van je verschijning, maar nog meer van je woorden en verhalen en de confronterende zachtheid waarmee je me benaderde. Een verademing om eens iemand te horen spreken die voor mijn gevoel niet ‘full of shit’ zit. Dank je…”

”Jeetje, wat een rijke materie.”

”Ik heb de workshop met gedaan en ben er nog helemaal vol van. De komende tijd daalt het hopelijk in door ermee te oefenen met de mensen die ik ontmoet.”

’Ik voelde het al wel, maar nu weet ik hoe dun de lijn tussen wel of geen contact is.’’

‘Ik dank je voor je begeleiding, inzicht maar vooral gewoon om wie je bent. Het model, de contactcirkel heeft me bewust gemaakt en vooral inzicht gegeven in het feit dat ik me nog altijd bescherm tegen datgene wat ik het liefste verlang. Mezelf kwetsbaar opstellen voelt nog alsof de hele wereld onder mijn voeten weggemaaid kan worden. Ik wil het wel, probeer het ook, maar vergt nog wat tijd en oefening. De 5 vragen zijn erg helpend in het bewustwordingsproces rondom echt in contact staan.’

Maaike
Individuele begeleiding

”Al meerdere keren heb ik tijdens moeilijke fases in mijn leven hulp gezocht en ook gevonden. Verschillende trajecten en therapie gevolgd. Ondanks dat ik wel degelijk tot inzichten kwam en handvatten meekreeg waar ik veel aan heb, bleef er toch nog heel diep van binnen een donker gedeelte niet besproken wat telkens maar opnieuw naar boven kwam en waardoor het me niet lukte om écht tot mijn gevoel te komen. Het leek onmogelijk om zelf in mijn gevoelsleven te stappen, laat staan anderen toe te laten. Ik had een pijn die ik niet durfde te laten zien en niet aandurfde te kijken.

Evi nam me tijdens de coaching, (soms letterlijk) bij de hand en sprak me vertrouwen toe. Met aanmoedigende woorden en oefeningen liet ze me zien dat ik het als klein meisje misschien niet aan kon, maar nu wel. Bij Evi is echt alles bespreekbaar en voel ik geen schaamte, geen schuld en geen oordeel.

Het lukt me nu om weer vanuit mijn gevoel te handelen en ook om mijn gevoel te delen. En ik ben niet meer bang voor dat het leven je soms pijn kan doen. Ik weet dat ik het kan dragen en ik voel dat ik het mag delen. Ik laat me niet meer tegenhouden of beperken.

Dank je wel Evi voor je geduld, je warmte en je reikende hand.”

Danielle
Individuele begeleiding

”Op mijn pad van persoonlijke ont-wikkeling heb ik coaching door Evi mogen ervaren. Een mooie, gevoelige vrouw die met veel inlevingsvermogen naast je meeloopt op je eigen pad, een hand uitreikt waar nodig en scherp doorziet waar de pijnpunten zitten. Coaching vanuit ervaring en warmte, soms dichtbij en soms van afstand. Ze weet vaak de juiste vragen te stellen, respectvol, met aandacht voor alles wat er in het moment is en daarbij niet bang om ook haar eigen stukken te delen. Iedereen die worstelt met levensvragen of persoonlijk wil ontwikkelen kan ik de samenwerking met Evi aanraden!”

Maria
Opdrachtgever lezingen bij een lectoraat van het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool

”Evi is vaak gastspreker op Avans Hogeschool geweest en heeft meegewerkt aan studentonderzoeken. Als inspirerende spreker trad zij op bij seminars voor professionals en ervaringsdeskundigen. Evi heeft een unieke combinatie: fijngevoelig & stoer. Op een oprechte en toegankelijke manier weet zij delicate thema’s onbevooroordeeld in het licht te zetten. Een verademing!”

Linda
Individuele begeleiding

”Bij Evi voelde ik mij gelijk thuis. Het vertrouwen en de rust maakte dat het delen van mijn verhaal met een vloeiende beweging ging. Ze leest tussen je woorden door, komt tot de kern en gebruikt haar ervaring en kennis om samen dingen uit te pluizen. Ze raakt je aan op pijnlijke delen van je trauma zonder je aan te raken. En soms ben je jezelf nog niet eens bewust van die pijnlijke plek. Het is voor mij een zucht van verlichting dat ik bij iemand zoals Evi kan zijn, zonder oordeel en die me alle tijd en ruimte geeft om te kunnen bewegen. Wat zo lastig te vertellen is bij een ander of onhandelbaar bleek te zijn, heeft Evi bij mij voor een doorbraak richting herstel gezorgd.”

Suzanne
Individuele begeleiding

”Ik vond Evi’s coaching erg leerzaam. (De liefdevolle) spiegel die ze voorhield en de humor die ze daarbij gebruikte hebben mij veel gegeven. Lichaamswerk geef ze op een hele natuurlijke manier, het gaf mij letterlijk inzichten. Hoe onzichtbaarder ik wilde zijn, hoe ongemakkelijker de houdingen. Zo ontdekte ik op spelende wijze dat ik voor mijn oude gedrag te oud was geworden.”

Mario
Individuele begeleiding

”Evi ervaar ik als een echte gevoelscoach. Haar eigen oprechtheid, kwetsbaarheid en openheid combineert ze met een feilloze timing om op het juiste momenten de juiste vragen te stellen. Hierdoor is ze als geen ander in staat om mij te helpen bij mijn gevoelens te komen, deze te verwoorden en zo steeds verder mezelf te ontdekken en te helpen.”

Ester
Individuele begeleiding

”Evi straalt vertrouwen en rust uit. Ze geeft ruimte en steunt je waar nodig. Ook daagt ze je uit om grenzen op te zoeken en jezelf uit te dagen. Evi heeft mij een stuk vooruitgeholpen, waar ik enorm dankbaar voor ben.”

Judith
Projectleider RUPS en Klankbordgroep

”Samenwerken met Evi gaat als vanzelf. Haar holistische kijk op de mensheid, haar oordeel loze houding naar alle mensen en frisse, nuchtere blik op de maatschappij maken dat ze van uit alle projecten het optimale haalt. Ze geeft glans en kracht aan een team. Zonder pretenties, gewoon zoals ze is.”

Jelle
Opdrachtgever diverse workshops op maat

”Evi is in staat op een betrokken manier thema’s die te vaak in de schaduw staan in het licht krijgen. Met het werken in groepen heeft zij goed zicht op persoonlijke grenzen hierdoor kan ze deelnemers op een warme wijze uitnodigen. Ze gaat hierbij confrontaties niet uit de weg. Didactisch is Evi in staat een goede opbouw aan te brengen. Des te meer durft ze deze opbouw los te laten als thema’s die van belang zijn direct of indirect aan de orde komen. In de processen die spelen tijdens een training of workshop houdt ze altijd het einddoel in zicht.”

''The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away'' - Pablo Picasso