Evi maakt alles bespreekbaar

Onder ogen komen (Thema’s)

Themabijeenkomsten persoonlijke ontwikkeling na seksueel misbruik

 • Ben jij klaar met het oude?
 • Kan jij loslaten wat je kent?
 • Durf jij voorbij het onbekende?
 • Wil jij het eens proberen?

Wij zijn Mascha van Reenen & Evi Victorine van Ingen – Henderikx, begeleiders van de workshops ‘persoonlijke ontwikkeling na seksueel misbruik.’

Tijdens deze unieke workshops krijg je zicht op hoe seksueel misbruik ingrijpt op diverse levensgebieden. Maar laten wij je vooral zien en ervaren dat hoe groot de impact van seksueel misbruik ook is, persoonlijke ontwikkeling altijd mogelijk is.

In een film of verhaal houdt de ontknoping in dat er een afloop is van een ingewikkeld verhaal waardoor je het snapt. In deze workshops doen we niet anders, samen ontknopen we conflicten. Het aankijken van oude verbindingen én het aanleggen van nieuwe verbindingen is het hoofddoel van deze themabijeenkomsten.

Aankomende themabijeenkomsten:

28-06-2024
Seksueel misbruik & relaties
Locatie: Broekermeerdijk 39a Broek in waterland

13-09-2024
Seksueel misbruik & seksualiteit
Locatie: Lexmond of Broek in waterland

22-11-2024
Seksueel misbruik & (het gemis aan) ouderschap
Locatie: Lexmond of Broek in waterland

In de themabijeenkomsten

De bijeenkomsten bieden wij vanuit de visie van Traumaseksuologie, aangevuld met anderen methoden. Afwisselend werken wij met stoelopstellingen, psycho-educatie en lichaamswerk.

Onze begeleiding is menselijk. In die bedding bieden we jou de ruimte jezelf te verkennen, te verbreden en verantwoordelijkheid te nemen in jouw eigen tempo. Dit alles doen we in een liefdevolle omgeving, waar ook plezier een plek heeft.

In de bijeenkomsten leer je alles wat je nog niet wist over jouw seksueel trauma, maar wel in jou aanwezig is. De uitspraak; ‘zo ben ik nou eenmaal’ gooien we tijdens deze dagen volledig op zijn kop.

Wat we doen:

 • We ondersteunen je om oorzaak en gevolgen te koppelen, waardoor er verbinding ontstaat tussen jouw verleden en heden.
 • We laten je zien welke interne sabotage jouw kwaliteit van leven in de weg staat.
 • We nodigen je uit naar binnen te kijken, de bewegingen in jezelf te begrijpen én keuzes te maken.
 • We stimuleren je jouw maskers af te zetten.
 • We laten je ervaren wat voor een wijsheden er al in jou aanwezig zijn.
 • We dagen je uit jouw denken, voelen en handelen in twijfel trekken, om met nieuwe ogen naar jezelf en anderen te kijken.
 • We delen ook onze strijd én ontwikkeling.

Wie zijn wij?

Mascha

Hoi ik ben Mascha, traumaseksuoloog, ervaringsdeskundige en moeder van twee volwassen dochters. Je kunt niet om mij heen; ik ben energiek, recht door zee en soms een beetje chaotisch. Maar ik hoor en zie alles. 

Jaren dacht ik dat ik heel goed verbonden was met anderen. Vanuit mijn beroep, ik heb altijd veel interesse gehad in mensen. Wat ik niet in de gaten had is, dat ik meer op de vlucht was. Buiten was alles leuker dan binnen in mijn lijf. Wat ik echt wilde en voelde had ik geen idee van. Pas toen het leven buiten ook onoverzichtelijk werd, ben ik stappen gaan maken terug naar mijn seksueel trauma. Coaching en de stoelopstellingen gaven mij inzichten in mijn binnenwereld die ik weer opnieuw mocht leren kennen. Uiteindelijk kwam er weer ruimte in mij en verbinding met mezelf en anderen.  

In de samenwerking met Evi ervaar ik haar rust, geduld en wijsheid als een welkome aanvulling op mijzelf. Haar creativiteit in combinatie met haar vermogen theorie en praktijk met elkaar te verbinden, komt voort vanuit haar doorleefde ervaring. En ze heeft ondanks wat er gebeurt altijd vertrouwen in het proces en de draagkracht van mensen, ook al zijn ze dit zelf even kwijt.

Evi

Hoi ik ben Evi, enkele jaren getrouwd in liefde, moeder ben ik helaas niet kunnen worden. Ik ben opgeleid als counselor seksualiteit, lichaamsgericht coach en traumaseksuoloog.
Persoonlijk heb ik een turbulente levensreis achter de rug, om er uiteindelijk achter te komen dat seksueel trauma aan de grondslag lag van mijn worstelingen. Hoezeer ik ook mijn best deed te verbinden met mezelf, anderen en mijn seksualiteit, ik was jaren blind voor de werkelijkheid. De gevolgen waren daardoor desastreus. Pas toen ik mezelf echt onder ogen kwam, kon ik dit trauma zien voor wat het werkelijk was en eindelijk dat leven opbouwen wat ik fijn vind. Ik ben de gidsen op mijn levenspad nog iedere dag dankbaar. Uiteindelijk hebben we allemaal verbinding met een ander nodig.

In de samenwerking met Mascha ervaar ik haar energie en snelle denken als een aanvullende kracht op mijn eigen kwaliteiten. Ze heeft een bijzondere combinatie van goed kunnen luisteren en direct kunnen anticiperen. Ze is laagdrempelig en toegankelijk in contact en ondanks dat ze heerlijk chaotisch kan zijn, kan ze verassend veel structuur voor anderen aanbrengen. Wat men in eerste instantie niet aan haar ziet, is misschien wel haar grootse kracht: haar liefdevolle zorgzaamheid.

Voel jij je aangesproken?
Ben je enthousiast geworden?
Ben jij klaar om onder ogen te komen?
Of raakt deze tekst je zonder reden?

Neem gerust contact op.

Tijdstip:
Van 10:00u t/m 18:00u. Inloop vanaf 09:30u

Inclusief:
Koffie, thee, fruit, sap, lekkernijen en lunch.

Groepsgrootte:
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Investering: €225 excl. BTW

Mascha & Evi

‘’Als je het niet ziet, betekent dat niet dat het er niet is.’’ - Peter John Schouten