Evi maakt alles bespreekbaar

Ik geef seks dus ik besta

Het lichaam liegt niet, zegt Ted Troost. Enkel voor de betere kijker denk ik dan. De mijne had liegen tot een kunst verheven. Jarenlang. Of waren mijn tegenspelers op het toneel slechtziend? Ik weet het antwoord wel: Wij mensen worden graag voorgelogen en rusten goed in het comfort van een leugen.

Ik speelde een spel waar alleen ik winnaar was

Met deze foto reis ik 15 jaar terug in de tijd. Uitlokkend toren ik boven mezelf uit. Fladderend als een vlinder hoppend van bloem naar bloem, verborg ik mijn donkerte zorgvuldig achter mijn aantrekkelijke kleuren. Verleidelijk pakte ik het middelpunt. Overal. Ik speelde een spel waar alleen ik winnaar was, anders speelde ik niet. Mijn paringsdans was tot in de perfectie uitgevoerd en zo koos ik mijn prooi. Ik kreeg wat ik wilde en dankbaar liet men zich verorberen.

Foto: Evi 27 jaar 

In die tijd had ik geen enkel verzet tegen mijn eigen arrogantie. Ik pakte, nam, verslond en verscheurde. Een immens genot wat verslavender was dan iedere verslaving die ik tot dan toe kende. Ik bloeide op van de macht, als een bloem. Het gaf terug wat ooit was ontnomen en bracht wat dood was eindelijk weer tot leven.

Geleid door iets groters dan mijzelf

Daar stond ik dan: in de bloei van mijn leven, te huur op internet. Mijn god, wat hield ik mezelf voor de gek. Maar wat kon ik? Ik werd geleid door iets groters dan mijzelf. Is dit dan mijn excuus voor al die grenzen die ik heb laten overschrijden en heb overschreden? Dat waardeoordeel laat ik liever over aan de menigte. Mijn eigen mildheid is een welkome gast in jaren van zelfgeseling.

Ik dacht dat misbruikte mensen, seksueel angstige mensen waren die nee tegen seks zeiden. De rest van hun leven. Mijn grenzeloze seksuele escapades die mij langzaam naar de afgrond leidde -maar ik verpakte in ultieme vrijheid- had ik nooit gekoppeld aan misbruik. De honderden hulpverleners die mijn pad kruisten niet met mij. Maar wat bleek: ik was er eentje uit de boeken. Alleen schitterden deze boeken niet op de verplichte literatuurlijst in de zorgopleidingen.

Eén bonk onmacht verpakt in een femme fatale

Mijn ‘nee’ werd op jonge leeftijd geroofd. Vanaf dat moment had ik deze niet meer in eigen beheer. Mijn ja bleek de grootste leugen in mijn leven ooit, ik geloofde er zelf in. Ik had het nodig mezelf te vereenzelvigen met mijn grenzeloze ja, zodat ik geen contact maakte met de onmacht van mijn nee die ik niet meer in eigen beheer had. Ik was één bonk onmacht verpakt in een femme fatale en voedde mijn aangenomen levensboodschap als een hongerige leeuwin: Ik geef seks dus ik besta.

Het was niet alleen kommer en kwel. In mijn leven heb ik avonturen beleefd voor tien. Ik was die graag geziene gast op feestjes, die jongedame die men overal bij wilde hebben. Kwam ik niet uit vrije wil, huurden ze me wel. Mijn ja was niet alleen grenzeloos, ook gewoon te koop. Ik heb gelachen, gedanst en gefeest tot ik erbij neer viel. In willekeurige armen en slaapkamers, met of zonder bewustzijn.

Dit gaat niet over de schuldvraag

Wisten al die mensen van mijn grenzeloze ja? Nee! In mijn grenzeloosheid was ik op zoek naar mijn ‘nee’ bij de ander. Maar niemand was daar verantwoordelijk voor. Ik heb veel grenzen laten overschrijden en heb er ontelbaar veel overschreden. Niet alleen mezelf trok ik naar de afgrond, ook menig man én vrouw trok ik mee. Grensoverschrijding -beide kanten op- kon zich blijven herhalen in mijn leven, omdat ik er zelf een veel te groot onderdeel van was.

De wereld was niet alleen maar slechtziend, de wereld was ook niet alleen maar slecht. Ja er is een collectief nee tegen seksueel misbruik. Maar er is evengoed een collectief nee tegen grensoverschrijding waar de medaille twee kanten heeft. Want hoe kon men mijn grenzen overschrijden als ik ze zelf niet voelde?

Dit dilemma gaat dan ook niet over de schuldvraag, want ooit kon ik er niks aan doen. Maar eerder over verantwoordelijkheid binnen de oplossing. Want toen ik ditt eenmaal doorhad, was ik de enige die er iets aan kon doen…

Interesse in meer interessante blogs over de gevolgen van seksueel misbruik? Lees: Ben ik een pedofiel? of andere blogs op mijn website

Interesse in meer diepgaande kennis over de gevolgen van seksueel misbruik? Kom naar DE RODE LOPER…

 

DE RODE LOPER

Samen met mijn vriendin en collega Mascha van Reenen organiseer ik het event DE RODE LOPER. Hét event over de seksuele schade na seksueel misbruik. Dit event is voor iedereen die direct of indirect met seksueel misbruik te maken heeft (gehad). Voor hulpverleners en coaches is deze dag een must. De try-out in dit najaar is al vol geboekt, maar meld je vooral aan via onderstaande website voor ons volgende event in 2023.

https://derodeloper.info/