Gewenste intimiteiten

Deze workshop bied ik aan teams (niet uitsluitend voor organisaties in het sociale domein)

Om grenzen aan te geven moet je jouw grens kunnen voelen.

Als organisatie ben je medeverantwoordelijk voor de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Door protocollen en gedragsregels op te stellen, trachten organisaties ongewenste intimiteiten te voorkomen.

Iedereen in een organisatie is erbij gebaat dat medewerkers persoonlijke grenzen van elkaar respecteren en elkaars grenzen niet overschrijden, medewerkers moeten dan ook ondersteund worden in het zelf stellen van grenzen naar anderen toe.

Om grenzen aan te geven moet je in de eerste plaats je grens kunnen voelen. Wat ik in de praktijk steeds terug zie is dat veel mensen helemaal geen grenzen voelen. En omdat ze die niet voelen, komen ze helemaal niet tot het punt van grenzen aangeven. Wanneer men grenzen wel voelt, kan een pallet aan gedachten en overtuigingen voorkomen dat men ze alsnog niet aangeeft.

Hierdoor overschrijden mensen onbedoeld, dus ook medewerkers, hun eigen en elkaars grenzen de hele dag door.

Geen medewerkers die opkomen, maar mensen die uitkomen voor zichzelf

Om in een burn-out te kunnen raken moet je gedurende lange tijd over je eigen grenzen gaan. Alle signalen die je lichaam op den duur aangeeft dat die grens bereikt is, worden vaak voor een langere periode genegeerd.

Wat gebeurt er als je het begrenzen, zoals je kent, loslaat en omdraait?

De vraag is volgens mij namelijk niet hoe je ongewenste intimiteiten voorkomt op de werkvloer, maar hoe je gewenste intimiteiten creƫert op de werkvloer. Begrenzing, niet door aan te geven wat je niet wil, maar door te delen wat je juist wel wil.

Intimiteit als basis, zodat medewerkers zich met elkaar verbonden voelen in het dagelijks werk; ze vertrekken vanuit vertrouwen in plaats van controle; men niet alleen effectiever werkt als medewerker, maar het hen ook helpt gelukkiger te zijn als mens; geen medewerkers die moeten opkomen voor zichzelf, maar mensen die durven uit te komen voor zichzelf.

Is dat niet wat je wil als organisatie?

Deze workshop geef ik samen met mijn partner Arie (aanvullen Arie)

Langer traject dan workshop ook mogelijk (beschrijven)

Ben je nieuwsgierig geworden? Download de digitale flyer of neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Communication leads to community, that is, to understanding, intimacy and mutual valuing - Rollo May