Jouw ervaring werkt

Over jezelf delen is uit den boze

Veel coaches en zorgverleners hebben zelf ook ervaring met psychische kwetsbaarheden. Speciaal voor hen ontwikkelde ik deze cursus.

Het delen van levenservaringen is nog niet zo vanzelfsprekend als je anderen begeleid, maar het delen van herstelervaringen is op sommige plekken zelfs nog uit den boze.

‘Wat kan ik wel delen en wat niet? Op welk moment wel en niet? Help ik de persoon tegenover mij er wel mee? Het gaat om de ander niet om mij. Wat vinden mijn collega’s ervan? Ben ik dan nog wel professioneel genoeg? Welke ervaringen doen er toe? Wat als ik geraakt word? Hoever moet ik in mijn eigen herstel zijn?’

Professionals met herstelervaringen kunnen worstelen met deze en vele andere vragen.

Een waardevolle kennisbron

Het verkrijgen van herstelervaringen in het leven vormt je, net als andere ervaringen, tot de persoon die je nu bent. En ervaringskennis is naast andere verworven kennis, een waardevolle kennisbron binnen jouw begeleiding.

Herstelervaring hebben, hierop reflecteren en van leren maakt je deskundig over je eigen ervaringen en de weg die je hiermee loopt in jouw eigen leven. Jouw herstelervaring bewust en met zorg inzetten en dienend maken voor het proces van een ander, vraagt onderzoek en zorgvuldigheid. Voor de persoon met wie je werkt, maar in de allereerste plaats voor jezelf.

Ontdekken in een veilige omgeving

Binnen deze cursus kun je als coach of zorgverlener in een veilige omgeving ontdekken of het inzetten van jouw herstelervaringen (op dit moment) passend is; welke impact deze inzet op jezelf en de ander heeft; en welke waardevolle kennisbron zich bevindt in jouw unieke herstelervaringen.

Deze cursus is verrijkend voor jou als mens én professional. Nieuwsgierig geworden? Download de digitale flyer of neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Experience is knowledge. All the rest is information - Albert Einstein