Jouw ervaring werkt

Veel coaches en zorgverleners hebben zelf ook ervaring met psychische kwetsbaarheden. Speciaal voor hen ontwikkelde ik deze cursus.

Het delen van levenservaringen is nog niet zo vanzelfsprekend als je anderen begeleid. Maar het delen van herstelervaringen is op sommige plekken zelfs nog uit den boze.

‘Wat kan ik wel delen en wat niet? Op welk moment wel en niet? Help ik de persoon tegenover mij er wel mee? Het gaat om de ander niet om mij. Wat vinden mijn collega’s ervan? Ben ik dan nog wel professioneel genoeg? Welke ervaringen doen er toe? Wat als ik geraakt word wanneer ik iets blootgeef van mezelf?’

Professionals met herstelervaringen kunnen worstelen met deze en vele andere vragen. Het verkrijgen van herstelervaringen in het leven vormt je, net als andere ervaringen, tot de persoon die je nu bent. Ervaringskennis is naast andere verworven kennis, een waardevolle kennisbron binnen jouw begeleiding.

Herstelervaring hebben, hierop reflecteren en van leren maakt je deskundig over je eigen ervaringen en de weg die je hiermee loopt in jouw eigen leven. Jouw herstelervaring dienend maken voor het proces van een ander vraagt onderzoek en zorgvuldigheid. Voor de ander, maar in de allereerste plaats voor jezelf.

Binnen deze cursus kun je als coach en zorgverlener in een veilige omgeving ontdekken of het inzetten van jouw herstelervaring (op dit moment) passend is; welke impact deze inzet op jezelf en de ander heeft; en welke kennisbron zich bevindt in jouw herstelervaring.

Deze cursus is verrijkend voor jou als mens én professional.

Experience is knowledge. All the rest is information - Albert Einstein