Cursussen

Deze cursussen bied ik aan coaches en zorgverleners.

Professionaliteit wordt mede bepaald door wat je weet en kunt, maar misschien nog wel meer door wat je niet weet en kunt; het gaat ten dele over hoe je iets doet, maar veelal over waarom je iets wel of niet doet.

Wat onzichtbaar aan ten grondslag ligt van ons zichtbare gedrag, is waar we elkaars grenzen aanraken. Aanraking van deze grenzen voelt niet altijd fijn, zeer kwetsbaar zelfs. Het kan schuren en weerstand oproepen, maar slechts op de grenzen ervaren we intimiteit. 

Communiceren vanuit onze diepste beweegredenen, is daarom niet alleen liefdevol maar ook waardevol. Zowel persoonlijk als in een behandelsetting, bij ontwikkelbegeleiding en in een werksetting.

Naast kennisoverdracht, nodig ik in een cursus altijd uit om samen op deze grenzen te bewegen. Met verbale en non-verbale, interactieve werkvormen geef ik inzichten vanuit de theorie, mijn persoonlijke ervaringen en de praktijk.

Je kunt je individueel inschrijven op de geplande data, maar ook bied ik de cursussen in-company aan. De cursussen zijn meerdaags en aan het einde ontvang je een certificaat van deelname.

Knowing yourself is the beginning of all wisdom - Aristotle