Cursussen

Cursussen voor coaches en zorgverleners;

Praten, een intieme vorm van aanraken

Jouw professionaliteit wordt ten dele bepaald door jouw (zelf)kennis, wat je niet weet speelt evengoed mee in de begeleiding van mensen. In de cursussen nodig ik dus ook altijd uit te onderzoeken wat er onzichtbaar aan de grondslag ligt van jouw zichtbare gedrag.

Dat is ook de plek waar je elkaars grenzen aanraakt. Aanraking van deze grenzen voelt niet altijd fijn, zeer kwetsbaar zelfs. Het kan schuren en weerstand oproepen, maar slechts op de grens ervaar je intimiteit.

Niet alleen persoonlijk, ook in begeleiding is dit belangrijk. Intimiteit is immers een voorwaarde voor goed begeleidingscontact. De kwetsbaarheid van mensen verdient een zorgvuldige benadering, deze benadering kan slechts ervaren worden in een sfeer van heersende intimiteit.

Jijzelf komt ook aan bod

Met verbale en non-verbale, interactieve werkvormen geef ik inzichten vanuit de theorie, mijn persoonlijke ervaringen en de praktijk. In deze cursussen is het niet alleen ‘consumerend’ leren. Ook jijzelf komt automatisch aanbod.

De cursussen zijn op individuele basis te volgen, maar bied ik ook in-company aan. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Knowing yourself is the beginning of all wisdom - Aristotle