Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching als ontdekkingsreis         

Soms kijkt men mij vreemd aan als ik zeg dat alle antwoorden al in hen zelf aanwezig zijn. Het wil ook niet zeggen dat jij bij jouw eigen antwoorden kunt komen en als je antwoord krijgt, dit het antwoord is waarop je had gehoopt.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij vragen hebt en nog niet bij jouw eigen antwoorden kunt. Persoonlijke coaching biedt de mogelijkheid op ontdekkingsreis te gaan, te leren over jezelf en je eigen antwoorden te vinden.

Over contact

Ik bied persoonlijke coaching in de gebieden contact, hechting, relaties, intimiteit en seksualiteit. De basis van echt contact bestaat uit zowel fysieke als psychologische aanraking van en door de ander.

Onze vroegere ervaringen bepalen mede hoe we de vermogens tot fysieke en psychologische aanraking hebben ontwikkelt. En niemand groeit op zonder kwetsing, pijn of afwijzing. Omdat we de ander nodig hebben en tegelijkertijd bang zijn van de ander, ontstaat er in onze contacten een continue dans van toenadering en afstand.

Vanuit onbewuste hechtingspatronen ontmoeten we de ander en voelen we ons aangetrokken tot de ander. Vaak probeert men via de ander de disbalans in zichzelf te herstellen. Dit is tevergeefs. Onbewust houdt men zijn hechtingspatronen in stand. Dit patroon wordt zichtbaar in hoe we intimiteit en seksualiteit ervaren en vormgeven.

Vertel, wat wil je niet vertellen?         

Persoonlijke coaching is nabij en intiem. Een samenwerking aangaan doe ik alleen wanneer wij beide bij aanvang een ‘ja gevoel’ hebben. Een ‘ja of nee gevoel’ kan op van alles gebaseerd zijn en is veranderlijk in processen en samenwerkingen. Of we er nu voor kiezen een samenwerking aan te gaan of niet, wat mij betreft is dit ten alle tijden een onderwerp van gesprek. Ik geloof namelijk dat de relatie de basis is van iedere vorm van begeleiding.

Wanneer we de samenwerking aangaan zal ik je blijven uitnodigen tot delen wat jouw binnenwereld je vertelt. Ook tot datgene waarover je het liefst niet vertelt. Je mag van mij hetzelfde verwachten. Als ik iets heb geleerd in mijn eigen ontwikkeling en die van anderen, is dat wat je liever niet vertelt, het er het meest toe doet. Ik zal jouw tempo volgen, maar je nooit weerhouden van deze uitnodiging.

Mocht je twijfelen of jouw vraag passend is binnen de coaching die ik bied, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Voor stellen bied ik ook relatie coaching

Unexpressed emotions will never die. They are buried alive and will come forth later in uglier ways - Sigmund Freud