Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching als ontdekkingsreis         

Soms kijkt men mij vreemd aan als ik zeg dat alle antwoorden al in hen zelf aanwezig zijn. Het wil ook niet zeggen dat jij bij jouw eigen antwoorden kunt komen. En als je antwoord krijgt, dit het antwoord is waarop je had gehoopt.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij vragen hebt en nog niet bij jouw eigen antwoorden kunt. Persoonlijke coaching biedt de mogelijkheid op ontdekkingsreis te gaan, te leren over jezelf en je eigen antwoorden te vinden.

Over contact, hechting, intimiteit en seksualiteit

Ik bied persoonlijke coaching in de gebieden contact, hechting, intimiteit en seksualiteit.

De basis van echt contact bestaat uit zowel fysieke als psychologische aanraking van en door de ander. Jouw vroegere ervaringen bepalen mede hoe jij jouw vermogens tot fysieke en psychologische aanraking hebt ontwikkelt.

Als kind heb je het gevoel nodig kwetsbaar te kunnen zijn, de ander te kunnen vertrouwen. Tegelijk groei je op met pijn, kwetsing of teleurstelling en leer je jezelf beschermen. Omdat je als mens de ander nodig hebt en tegelijkertijd bang kunt zijn van de ander, ontstaat er in contacten een continue dans van toenadering en afstand.

Een angstige, behoeftige of vermijdende seksualiteit

Vanuit onbewuste hechtingspatronen ontmoet je de ander en voel jij je aangetrokken tot de ander. Deze patronen worden onder andere zichtbaar in hoe jij intimiteit en seksualiteit ervaart en vormgeeft. Onbewust kun je een angstige, behoeftige of vermijdende seksualiteit ontwikkelen.  

Seksualiteit gaat in de basis om de verbinding met jezelf. Wijs je jouw seksualiteit af, dan wijs je jezelf af. Zonder deze verbinding met jezelf, is het moeilijk jezelf compleet te voelen. Je bent dan seksueel, maar ook emotioneel afhankelijk van de beweging van anderen, waardoor het moeilijk is voldoening en vervulling te ervaren.

Vertel, wat wil je niet vertellen?

Persoonlijke coaching is nabij en intiem. Een samenwerking aangaan doe ik alleen wanneer wij beide bij aanvang ‘een ja gevoel’ hebben. ‘Een ja of een nee gevoel’ kan op van alles gebaseerd zijn en is veranderlijk in processen en samenwerkingen. Ook als er een samenwerking ontstaat, is dit wat mij betreft te allen tijden een onderwerp van gesprek. Ik geloof namelijk dat de relatie de basis is van iedere vorm van samenwerking.

Wanneer we een samenwerking aangaan zal ik je blijven uitnodigen tot delen wat jouw binnenwereld en jouw lichaam je vertelt. Ook tot datgene waarover je het liefst niet vertelt. Andersom mag je hetzelfde verwachten. Als ik iets heb geleerd in mijn eigen ontwikkeling en die van anderen, is dat wat je liever niet vertelt, het er het meest toe doet. Ik zal jouw tempo volgen, maar je nooit weerhouden van deze uitnodiging.

Jezelf opnieuw ontmoeten

Binnen coaching bied ik je de ruimte om in een veilige omgeving jouw patronen in hechting, intimiteit en seksualiteit te verkennen en jezelf opnieuw te ontmoeten. Om jezelf binnen dezelfde thema’s te ontdekken bied ik ook de workshop in contact met jouw seksualiteit.

Mocht je twijfelen of jouw vraag passend is binnen coaching, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Voor stellen bied ik samen met mijn partner relatie coaching

Unexpressed emotions will never die. They are buried alive and will come forth later in uglier ways - Sigmund Freud