Seksueel trauma

Een duivelse verbinding

Een seksueel trauma is een heel specifiek trauma. De combinatie van trauma en seksuele lust brengt een duivels verbinding in een mens aan. Het is deze complexe twist tussen lust, pijn, seksuele opwinding en de schokkende ervaring die in de innerlijke structuur van een mens bijna onoplosbare tegenstellingen aanbrengt, wat een grote invloed heeft op gevoelens en daden. Hierdoor worden de gevolgen van de schade van seksueel misbruik vaak niet gezien voor wat het werkelijk is.

De schade die seksueel misbruik met zich meebrengt is immens en heeft verstrekkende gevolgen op het bestaan van mensen. Herinneringen eraan kan men in ontreddering brengen. Maar ook kan de ervaring langdurig uit het bewuste geheugen verdwijnen en soms, zelf na jaren, zich plotseling weer aandienen.

”Evi ervaar ik als een echte gevoelscoach. Haar eigen oprechtheid, kwetsbaarheid en openheid combineert ze met een feilloze timing om op het juiste momenten de juiste vragen te stellen. Hierdoor is ze als geen ander in staat om mij te helpen bij mijn gevoelens te komen, deze te verwoorden en zo steeds verder mezelf te ontdekken en te helpen.” – Mario

Blind voor de werkelijkheid

Ikzelf kwam na ruim twintig jaar therapie, acht diagnoses en veel aangerichte schade in mijn eigen leven verder, erachter dat seksueel misbruik én de bedding waarin dit kon plaatsvinden, aan de grondslag lag van mijn worstelingen. Veel van mijn denken, voelen en handelen was, zonder dat ik het doorhad, gebouwd op die beschadigde bouwsteen.

Ik had een fundament wat verdoemd was om keer op keer in te storten. Hoezeer ik ook mijn best deed een volwaardig leven op te bouwen, ik was blind gemaakt voor de werkelijkheid. Het geheim waarin de schade was aangebracht, was zelfs voor mijzelf lang een geheim. Pas toen ik het kon geloven, ging ik het zien voor wat het werkelijk was. En ondanks de lange reis die ik al had afgelegd, was dat pas het begin naar werkelijke heling en de weg terug naar mezelf.

”Het allermooiste moment wat ik voor altijd koester, is het moment dat ik voor het eerst voelde wie ik was voordat er ooit iets met me gebeurd is. Alsof je opnieuw wordt geboren zeg maar.” – Kat

Een aanslag op de ziel

Er zijn veel mensen, die net als ik, langdurig met klachten rondlopen, zonder door te hebben dat de schade van seksueel misbruik aan de grondslag ligt van hun steeds terugkerende worstelingen. Ook zijn er veel mensen die ondanks het ondergaan van bewezen werkende therapie, toch geen heling en herstel kunnen vinden.

Seksueel misbruik geeft in het leven wat erop volgt een gevoel van ontworteldheid, van dakloos zijn, niet thuis zijn bij jezelf. Het is een aanslag op de ziel. 

”Evi raakt je aan op pijnlijke delen van je trauma zonder je aan te raken. En soms ben je jezelf nog niet eens bewust van die pijnlijke plek. Het is voor mij een zucht van verlichting dat ik bij iemand zoals Evi kan zijn, zonder oordeel en die me alle tijd en ruimte geeft om te kunnen bewegen. Wat zo lastig te vertellen is bij een ander of onhandelbaar bleek te zijn, heeft Evi bij mij voor een doorbraak richting herstel gezorgd.” – Linda

Mogelijk worstel jij met thema’s als:

 • Snel ervaren van schuld en schaamte gevoelens
 • Gevoelens van diepe eenzaamheid
 • Onverklaarbare gevoelens van zinloosheid en somberheid
 • Geen nee kunnen zeggen
 • Herhaling van misbruik situaties
 • Buitensporige boosheid en explosiviteit
 • Moeilijk keuzes kunnen maken
 • Jezelf niet echt durven uitspreken
 • Jezelf niet kunnen beschermen
 • Jezelf overmatig willen beschermen
 • Overmatige zorg voor de ander
 • Geen of weinig contact met je gevoelsleven
 • Het ervaren van een bevroren gevoelsleven
 • Worstelen met macht en onmacht gevoelens
 • Niet weten wie je bent
 • Leven met geheimen
 • Je lichaam wat niet van jou voelt 
 • Verstoorde intimiteit
 • Besmette seksualiteit
 • Seksuele apathie
 • Dwangmatige seks
 • Twijfels over geaardheid of gender
 • Onverklaarbare lichamelijk klachten

Ont-kluwen van het web 

Bij herstel van seksueel misbruik is er geen short cut. De realiteit is dat het een lang en grillig herstelproces kan zijn. Dit kan niet alleen, dit hoeft ook niet alleen. Het proces vraagt veiligheid, liefde en geduld, maar ook duidelijkheid, grenzen en directheid. En zo uniek als jij bent, te allen tijde maatwerk. 

Soms zal je grote stappen zetten, soms lijkt het of je stilstaat of zelfs achteruit gaat. Alle bewegingen zijn logisch. De schade van seksueel misbruik heeft diepe sporen nagelaten op emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak. Ik kan je ondersteunen in het leren herkennen van de wisselende bewegingen in jezelf; het ont-kluwen van het web wat zich in jou heeft genesteld; en stap voor stap begeleiden in deze grillige weg. Tot je uiteindelijk weer thuiskomt bij jezelf en veilig in je eigen lichaam kan wonen.

”Door te doorvoelen wat de imprints van de dader zijn in mijn systeem, leerde ik deze loskoppelen van wat ik zelf voelde, dacht en vond. Ik kreeg weer een zelf! Dat gaf echt wel de nodige verwarring, omdat het dan vaak ‘leeg’ voelde op de plek waar de dader imprint zat en ik daar niet gelijk iets van mezelf tegenover kon zetten. Zo leerde ik mezelf kennen en dat ik zoveel meer ben dan de imprints mij altijd lieten denken.” – Sharon

Geen Quik fix

Oude verbindingen losmaken en nieuwe leggen is het hoofddoel van de begeleiding en samenwerking die we daarmee aangaan. Of je nu voor losse sessies kiest, een meerdaagse of een traject, een quik fix kan ik niet bieden. Helen na seksueel misbruik gaat in fasen en lagen. We weten niet welke lagen we raken, hoe dit eruit gaat zien en waar we uitkomen, maar alles is welkom. 

Begeleiding bied ik onder andere vanuit de visie van Traumaseksuologie, aangevuld met ander emotioneel lichaamswerk. Ook mijn doorleefde ervaringen brengen zeer aanvullende kennis met zich mee. Ik bied je de ruimte om in een veilige omgeving de gevolgen van het seksueel misbruik af te pellen, jezelf te verkennen en uiteindelijk opnieuw te ontmoeten.

Omdat ik o.a. vanuit de visie van Traumaseksuologie werk, raad ik je aan een kijkje te nemen op deze website en/of dit boek te bestellen, wanneer je ervoor kiest met mij samen te willen werken en de diepte in te duiken. (Het boek is geschreven vanuit het perspectief van jongens/mannen, maar voor meisjes/vrouwen is het evengoed herkenbaar).

Kennis maken?

Wil je kennis maken en sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden, neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Heb je interesse in een intensievere begeleiding? Ik bied ook een meerdaagse en een traject: Bestemming onbekend.

Benieuwd naar mijn e-book de verloren seconde?

Wat gebeurt er in het eerste moment bij seksueel misbruik? Waarom is dit moment zo bepalend in je leven? En wat zijn de eerste stappen in jouw herstel?

Lees erover in mijn e-book

ontkiemen-van-zaden-1-bac-online

Losse sessie

1 op 1 begeleiding 
ca 2,5 uur

€185 Excl. BTW

shutterstock_394860457-735x340

Dag sessie

1 op 1 begeleiding 
van 10:00u t/m 18:00u

Inclusief koffie, thee, drinken, lekkernijen & uitgebreide lunch

€495 Excl. BTW

Losse sessie koppels

ca 2,5 uur

Wanneer je individuele begeleiding krijgt, ben ik een voorstander vroeg of laat jouw partner te betrekken in het proces. Ook koppels waar geen van beiden individuele begeleiding bij mij krijgt zijn welkom. Net als bij individuele begeleiding is dit maatwerk en in sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een mannelijke collega te betrekken. 

€285 Excl. BTW

jungle-plants

De ontknoping

Vrouwengroep verbinden na seksueel trauma
(3 maanden)

Dag 1 & 2
Verbinden met jezelf

vrijdag 02-02-2024
zaterdag 03-02-2024
Dag 3 & 4
Verbinden met de ander
vrijdag 01-03-2024
zaterdag 01-03-2024
Dag 5 & 6
Verbinden met jouw seksualiteit

vrijdag 05-04-2024
zaterdag 06-04-2024

Tijdens de ontknoping:
In deze maanden leer je alles wat je nog niet wist over jouw seksueel trauma, maar wel in jou aanwezig is. De uitspraak; ‘zo ben ik nou eenmaal’ gooien we tijdens deze unieke groepscoaching volledig op zijn kop. We gaan niet expliciet in op de gevolgen en pellen gedrag af. Zo dalen we verder af naar de oorzaak van de gevolgen die jij iedere dag leeft, want alleen dit heeft duurzaam effect op het herstel van verbinding..

Het navolgende is inbegrepen:
6 live dagen groepscoaching.
3 x online groepsincheck van 2 uur (optioneel).
Alle live dagen koffie, thee, fruit, sap, lekkernijen en uitgebreide lunch.

Vooraf ontvang je een uitgebreide vragenlijst.

Lees hier meer »

€1.175 Excl. BTW

''De plek van de verwonding is de plek van de heling'' - Evi

Ontvang mijn e-book "de verloren seconde" en blijf verbonden met Evi maakt alles bespreekbaar