Intimiteit & seksualiteit

Niet uit durven komen voor intieme problemen

Veel mensen ervaren vroeg of laat in hun leven wel eens problemen met intimiteit en seksualiteit. Daar hulp voor vragen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Misschien herken je wel één of meerdere punten waarom jij niet durft uit te komen voor jouw intieme hulpvragen:

 • Schaamte en- of schuldgevoelens.
 • Je wilt niet (kwaad) spreken over je partner.
 • Je denkt dat professionele hulp geen zin heeft.
 • Jouw problemen ervaar je niet als erg genoeg.
 • Je wacht liever tot je problemen overgaan.
 • Je weet niet dat hier hulpverlening voor is.

Problemen zijn uiteenlopend.
Denk aan:

 • Intimiteit niet kunnen verdragen.
 • Seks uitleven.
 • Seks hebben terwijl je het niet wil.
 • Seks vermijden.
 • Een geheim seksleven hebben.
 • Geen grenzen voelen en/of uiten.
 • Je vooral op je eigen behoeftes richten.
 • Je vooral op andermans behoeftes richten.
 • Dubbelheid in je seksualiteit ervaren.
 • Geen contact kunnen maken met eigen behoeften.

De wereld achter jouw hulpvragen

Ik ben opgeleid tot traumaseksuoloog, jouw hulpvragen bekijk ik dus niet vanuit het medisch model. In mijn begeleiding gaat het ook niet altijd over seks en dalen we vooral af naar de wereld achter jouw hulpvragen. Intieme en seksuologische problemen bekijk ik vanuit het onvermogen te kunnen verbinden met jezelf, jouw seksualiteit en de ander. Samen onderzoeken we wat er in de weg staat om te kunnen verbinden met jezelf, jouw seksualiteit en de ander. En wat er voor nodig is dit weer opnieuw te leren.

Bij seksualiteit denkt men vaak aan handelingen van lichamelijke aard, gericht op zichzelf of een ander, die gepaard gaan met lust en opwinding en voortkomen uit geslachtsdrift. Alsof dit nog niet ingewikkeld genoeg is, kom je bij seksualiteit veel meer uitdagingen tegen dan enkel lichamelijk van aard.

Van wie is jouw seksualiteit?

Jouw vroegere ervaringen bepalen mede hoe jij jouw vermogens tot fysieke en psychologische verbinding hebt ontwikkelt. Als kind heb je het gevoel nodig kwetsbaar te kunnen zijn en de ander te kunnen vertrouwen. Ook groei je op met pijn, kwetsing of teleurstelling en leer je jezelf beschermen. Als mens heb je de ander nodig en tegelijkertijd kun je dus ook bang zijn van de ander. Seksuele energie is een onderdeel van onze levensdrift dat naar verbinding streeft. Daarom worden beschermingsreacties onder andere zichtbaar in hoe jij intimiteit en seksualiteit ervaart en vormgeeft.

Jouw vroegere ervaringen bepalen ook welke imprints jij meekrijgt in jouw eigen psychoseksuele ontwikkeling. Deze laat diepe sporen na en kunnen als een laag bovenop jouw eigen seksuele bronnen liggen. Hierdoor blokkeert jouw natuurlijke seksuele stroom wat veel lijden veroorzaakt. Seksuele imprints kunnen wel heel eigen voelen, vaak omdat ze al vanaf een zeer jonge leeftijd met je meereizen. De zoektocht naar jouw eigen seksualiteit kan een lange reis zijn en begint met het aankijken van jouw seksuele imprints.

Een kijkje in jouw slaapkamer

In mijn begeleiding bied ik de ruimte om jouw patronen en imprints op intimiteit en seksualiteit te verkennen. Persoonlijke begeleiding op thema’s als intimiteit en seksualiteit is nabij en intiem. Een samenwerking aangaan doe ik alleen wanneer wij beide een ‘ja gevoel’ hebben. Want beiden moeten we het akkoord hebben op dat ik een kijkje in je slaapkamer mag nemen.

Heb jij het verlangen jouw eigen seksualiteit te verdiepen of te helen? Wil jij de imprints niet van generatie op generatie doorgegeven? Wil jij jezelf opnieuw ontmoeten en samen op ontdekkingsreis gaan om voorbij de grenzen te bewegen van wat je tot nu toe over jezelf wist? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

ontkiemen-van-zaden-1-bac-online

Losse sessie

1 op 1 begeleiding 
ca 2,5 uur

€185 Excl. BTW

shutterstock_394860457-735x340

Dag sessie

1 op 1 begeleiding 
van 10:00u t/m 18:00u

€495 Excl. BTW

''Understand that sexuality is as wide as the sea'' - Derek Jarman