Intimiteit & seksualiteit

Niet durven uitkomen voor intieme problemen

Veel mensen ervaren vroeg of laat in hun leven wel eens problemen met intimiteit en seksualiteit. Daar hulp voor vragen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Misschien herken je wel één of meerdere punten waarom jij niet durft uit te komen voor jouw intieme hulpvragen:

 • Schaamte en- of schuldgevoelens.
 • Je wilt niet (kwaad) spreken over je partner.
 • Je denkt dat professionele hulp geen zin heeft.
 • Jouw problemen ervaar je niet als erg genoeg.
 • Je wacht liever tot je problemen overgaan.
 • Je weet niet dat hier hulpverlening voor is.

Problemen zijn uiteenlopend.
Denk aan:

 • Intimiteit niet kunnen verdragen.
 • Seks uitleven.
 • Seks hebben terwijl je het niet wil.
 • Seks vermijden.
 • Een geheim seksleven hebben.
 • Geen grenzen voelen en/of uiten.
 • Je vooral op je eigen behoeftes richten.
 • Je vooral op andermans behoeftes richten.
 • Dubbelheid in je seksualiteit ervaren.
 • Geen contact kunnen maken met eigen behoeften.

”De liefdevolle spiegel die Evi voorhield en de humor die ze daarbij gebruikte hebben mij veel gegeven. Lichaamswerk gaf mij letterlijk inzichten. Zo ontdekte ik op spelende wijze dat ik voor mijn oude gedrag te oud was geworden.” – Suzanne

De wereld achter jouw hulpvragen

Ik ben opgeleid tot counselor seksualiteit en traumaseksuoloog, maar jouw hulpvragen bekijk ik niet vanuit het medisch model. In mijn begeleiding gaat het ook niet altijd over seks en dalen we vooral af naar de wereld achter jouw hulpvragen.

Seksuologische problemen bekijk ik vanuit het onvermogen te kunnen verbinden met jezelf, jouw seksualiteit en de ander. Samen onderzoeken we wat er in de weg staat om te kunnen verbinden en wat er voor nodig is dit weer opnieuw te leren.

Bij seksualiteit denkt men vaak aan handelingen van lichamelijke aard, gericht op zichzelf of een ander, die gepaard gaan met lust en opwinding en voortkomen uit geslachtsdrift. Alsof dit nog niet ingewikkeld genoeg is, kom je bij seksualiteit veel meer uitdagingen tegen dan enkel lichamelijk van aard.

”Evi nam mij bij coaching (soms letterlijk) bij de hand en sprak me vertrouwen toe. Met aanmoedigende woorden en oefeningen liet ze mij zien dat ik dingen als klein meisje misschien niet aankon, maar nu wel.” – Maaike

Van wie is jouw seksualiteit?

Seksuele energie is een onderdeel van onze levensdrift dat naar verbinding streeft. Daarom worden beschermingsreacties onder andere zichtbaar in hoe jij intimiteit en seksualiteit ervaart en vormgeeft. En al jouw vroegere ervaringen bepalen mede hoe jij jouw vermogens tot fysieke en psychologische verbinding hebt ontwikkelt. Kortom, in hoeverre jij jezelf fysiek en psychisch emotioneel kan laten aanraken.

Jouw vroegere ervaringen bepalen ook welke imprints jij meekrijgt in jouw eigen psychoseksuele ontwikkeling. Deze laat diepe sporen na en kunnen als een laag bovenop jouw eigen seksuele bronnen liggen. Hierdoor blokkeert jouw natuurlijke seksuele stroom. Seksuele imprints kunnen wel heel eigen voelen, vaak omdat ze al vanaf een zeer jonge leeftijd met je meereizen.

”Grenzen en hechting zijn grote thema’s in mijn leven. Ook rondom deze thema’s leerde ik veel van Evi. Ze heeft veel kennis, die ze verbind aan haar eigen ervaringskennis, waardoor de sessies vertrouwd en prettig zijn. Geen woord of onderwerp is Evi te gek. Letterlijk alles is bespreekbaar. Dit heeft mij bevrijd van de angst dat ik bepaalde woorden niet meer uit durfde te spreken.” – Sharon

Een kijkje in jouw slaapkamer

In mijn begeleiding bied ik ruimte om jouw patronen en imprints op opnieuw te ontdekken. Persoonlijke begeleiding op levensthema’s als intimiteit en seksualiteit is nabij en intiem. Een samenwerking aangaan doe ik alleen wanneer wij beide een ‘ja gevoel’ hebben om samen een kijkje in jouw slaapkamer te nemen.

Ik werk met verschillende methodes en modellen. Van lichaamswerk, psycho educatie, stoel opstellingen tot aanraking, allemaal afgestemd op jouw vraag en tempo.

Heb jij het verlangen jouw eigen vermogen tot aanraking te verkennen en verdiepen? Wil jij de imprints niet van generatie op generatie doorgegeven? Wil jij jezelf opnieuw ontmoeten en samen op ontdekkingsreis gaan om voorbij de grenzen te bewegen van wat je tot nu toe over jezelf wist? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

ontkiemen-van-zaden-1-bac-online

Losse sessie

1 op 1 begeleiding 
ca 2,5 uur

€185 Excl. BTW

shutterstock_394860457-735x340

Dag sessie

1 op 1 begeleiding 
van 10:00u t/m 18:00u

Inclusief koffie, thee, drinken, lekkernijen & uitgebreide lunch

€495 Excl. BTW

Losse sessie koppels

ca 2,5 uur

Wanneer je individuele begeleiding krijgt, ben ik een voorstander vroeg of laat jouw partner te betrekken in het proces. Ook koppels waar geen van beiden individuele begeleiding bij mij krijgt zijn welkom. Net als bij individuele begeleiding is dit maatwerk en in sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een mannelijke collega te betrekken. 

€285 Excl. BTW

''Understand that sexuality is as wide as the sea'' - Derek Jarman