Evi maakt alles bespreekbaar

Seksueel trauma

Begeleiding na seksueel misbruik.

Misschien herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten:

 • Snel ervaren van schuld en schaamtegevoelens
 • Gevoelens van eenzaamheid
 • Onverklaarbare gevoelens van zinloosheid en somberheid
 • Geen nee kunnen zeggen
 • Overal nee op zeggen
 • Herhaling van (seksueel) misbruik situaties
 • Buitensporige boosheid en explosiviteit
 • Moeilijk keuzes kunnen maken
 • Jezelf niet echt durven uitspreken
 • Jezelf overschreeuwen
 • Jezelf niet kunnen beschermen
 • Jezelf overmatig willen beschermen
 • Overmatige zorg voor de ander
 • Geen of weinig contact met je gevoelsleven
 • Het ervaren van een bevroren gevoelsleven
 • Worstelen met macht en onmachtgevoelens
 • Niet weten wie je bent
 • Leven met geheimen
 • Je lichaam wat niet van jou voelt 
 • Verstoorde intimiteit
 • Besmette seksualiteit
 • Seksuele apathie
 • Dwangmatige seks
 • Twijfels over geaardheid of gender
 • Onverklaarbare lichamelijk klachten
 • En zo meer…

Bagatelliseren

Er zijn veel mensen die – misschien net als jij – langdurig met klachten rondlopen, zonder door te hebben dat seksueel misbruik aan de grondslag ligt van steeds terugkerende worstelingen.

Maar niet alleen de klachten worden onderkent, ook de ervaring van seksueel misbruik wordt vaak – door mensen zelf én hun omgeving – gebagatelliseerd:

 • ‘’Het was maar één keer’’
 • ‘’Het is al heel lang geleden’’
 • ‘’Als ik het erg vond, had ik het wel meteen vertelt’’
 • ‘’Ik ging er zelf naar terug’’
 • ‘’Het was niet echt seksueel misbruik’’

Ontheemd

Maar wist je dat onverwerkt seksueel misbruik in het leven wat erop volgt, een gevoel van ontworteldheid, ontheemd en dakloos zijn geeft? Alsof je niet thuis bent bij jezelf.

Seksueel misbruik verstoort namelijk de verbinding met je innerlijke structuur, je seksuele structuur, en daardoor ook met de wereld om je heen.

‘’Evi maakt alles bespreekbaar is de plek waar alles bespreekbaar is in een hele veilige en fijne omgeving. Geen schaamte, je voelt geen drempel en maakt het niet zwaarder dan het is. Zonder oordeel met een scherp luisterend oor. Evi heb ik ervaren als een persoon die haarscherp doorvoelt, weet welke snaar ze moet raken en tegelijkertijd heel fijn is om je verhaal mee te delen. Ik was vastgelopen in mijn leven en Evi heeft mij geholpen in een aantal sessies om weer lucht te voelen, een gegronde basis te geven en écht intern me anders te voelen: veilig, lichter, duidelijk en zachter voor je mezelf.’’ – Frans

Een specifiek trauma

Daarnaast is een seksueel trauma een heel specifiek trauma, waar de combinatie van trauma en seksuele lust een duivels verbinding in een mens aanbrengt.

Het is deze complexe twist tussen lust, pijn, seksuele opwinding en de schokkende ervaring die in de innerlijke structuur van een mens bijna onoplosbare tegenstellingen aanbrengt, wat een grote invloed heeft op gevoelens, gedachten en daden.

Een aanslag op de ziel

 • Bij de ene persoon kunnen herinneringen aan gebeurtenissen van seksueel misbruik in totale ontreddering brengen, in de vorm van nachtmerries, lijfelijke schrik reacties, overweldigende angsten en herbelevingen.
 • Terwijl een ervaring bij de andere persoon langdurig uit het bewuste geheugen kan verdwijnen en soms, zelf na jaren, zich plotseling weer aandienen.

Maar in beide gevallen tast het de (seksuele) innerlijke structuur aan en kruipen de gevolgen in ieder hoekje van je lijf, geest, ziel en bestaan. Seksueel misbruik is een aanslag op de ziel en blijft terugkerende klachten geven, wanneer je slechts aandacht geeft aan de gevolgen.

Zo kan je een leven lang ‘zoet’ zijn met klachten, terwijl je eigenlijk op zoek bent naar jezelf in dat ene moment waar jij jezelf verloren bent.

”Het allermooiste moment wat ik voor altijd koester, is het moment dat ik voor het eerst voelde wie ik was voordat er ooit iets met me gebeurd is. Alsof je opnieuw wordt geboren zeg maar.” – Kat

Wil jij?

 • Jouw klachten ont-kluwen en de schade en gevolgen van seksueel misbruik leren onderscheiden.
 • Voorbij de grenzen bewegen van wat je tot nu toe over jezelf wist.
 • De wisselende bewegingen in jezelf beter leren begrijpen.
 • Opnieuw leren verbinding met jezelf, anderen en je seksualiteit.
 • Jouw (seksuele) imprints niet van generatie op generatie doorgegeven.

Ben jij op het punt in je leven aangekomen dat je ten volste beseft dat je er niets aan kan doen wat er ooit met je gebeurd is, maar je nu als volwassene de enige bent die er iets aan kan doen?

Mooi, want dat hoeft niet alleen.
Ik ben graag je gids.

Over mezelf

Na ruim twintig jaar therapie, acht diagnoses en veel aangerichte schade in mijn eigen leven, kwam ik erachter dat seksueel misbruik én de bedding waarin dit kon plaatsvinden, aan de grondslag lag van mijn worstelingen. Veel van mijn denken, voelen en handelen was, zonder dat ik het doorhad, gebouwd op die bouwsteen.

Mijn fundament was verdoemd om keer op keer in te storten. Hoezeer ik ook mijn best deed een volwaardig leven op te bouwen, ik was blind gemaakt voor de werkelijkheid. Het geheim waarin de schade was aangebracht, was zelfs voor mijzelf lang een geheim. Pas toen ik het kon geloven, ging ik het zien voor wat het werkelijk was.

Geen Quik fix

Jouw ontwikkeling zie ik als een proces, ik bied dus geen Quik fix. Jouw ervaringen kunnen diepe sporen nagelaten hebben op emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak, dit wissen we niet uit.

Ik kan je wel ondersteunen in het leren herkennen van de wisselende bewegingen in jezelf; het ont-kluwen van het web wat zich in jou heeft genesteld; en begeleiden in deze weg. Oude verbindingen losmaken en nieuwe leggen is het hoofddoel van mijn begeleiding en samenwerking die we daarmee aangaan. 

Ik ben ‘slechts’ een van de vele gidsen op jouw weg.

”Evi raakt je aan op pijnlijke delen van je trauma zonder je aan te raken. En soms ben je jezelf nog niet eens bewust van die pijnlijke plek. Het is voor mij een zucht van verlichting dat ik bij iemand zoals Evi kan zijn, zonder oordeel en die me alle tijd en ruimte geeft om te kunnen bewegen. Wat zo lastig te vertellen is bij een ander of onhandelbaar bleek te zijn, heeft Evi bij mij voor een doorbraak richting herstel gezorgd.” – Linda 

Een kijkje in jouw slaapkamer

Het is goed om te weten dat ik een seksueel trauma niet begeleid zonder het over seks te hebben. Seks maakt een seksueel trauma namelijk specifiek.

Seksueel misbruik laat diepe sporen na door de seksuele imprints die jij meekrijgt in jouw eigen psychoseksuele ontwikkeling. Deze imprints liggen als een laag boven op jouw eigen seksuele bronnen, waardoor jouw natuurlijke seksuele stroom blokkeert. Seksuele imprints kunnen wel heel eigen voelen, omdat ze meestal al lang met je meereizen.

Daarnaast draagt trauma een sterke herhalende kracht in zich, bij een seksueel trauma zie je dit ook – of juist – terug in je seksleven. Als ik hierbij weg zou blijven, zou ik jou te kort doen. Wanneer we samen, stapje voor stapje, een kijkje in jouw slaapkamer nemen, maakt dit onze samenwerking begeleiding nabij en intiem.  

”Door te doorvoelen wat de imprints van de dader zijn in mijn systeem, leerde ik deze loskoppelen van wat ik zelf voelde, dacht en vond. Ik kreeg weer een zelf! Dat gaf echt wel de nodige verwarring, omdat het dan vaak ‘leeg’ voelde op de plek waar de dader imprint zat en ik daar niet gelijk iets van mezelf tegenover kon zetten. Zo leerde ik mezelf kennen en dat ik zoveel meer ben dan de imprints mij altijd lieten denken.” – Sharon

Hoe ga ik te werk

Ik werk intuïtief en zet tijdens de begeleiding in wat nodig is op dat moment: modellen, opstellingen, lichaamswerk, schrijven, meditatie, ervaringskennis en zo meer. 

Omdat ik o.a. vanuit de visie van Traumaseksuologie werk, raad ik je aan dit boek te bestellen (Het boek is geschreven vanuit het perspectief van jongens/mannen, maar voor meisjes/vrouwen is het evengoed herkenbaar).

Kennis maken?

Interesse? Bekijk welke verschillende vormen van begeleiding mogelijk zijn. En laten we afstemmen op elkaar en jouw hulpvraag.

Weet je het nog niet en wil je gewoon even kennismaken en sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend (video)bel gesprek. 

Voel je ook eerst welkom bij een informatiebijeenkomst.  

Benieuwd naar mijn e-book de verloren seconde?

Wat gebeurt er in het eerste moment bij seksueel misbruik? Waarom is dit moment zo bepalend in je leven? En wat zijn de eerste stappen in jouw herstel?

Lees erover in mijn e-book

ontkiemen-van-zaden-1-bac-online

Dagdeel sessie

Afstemmingsgesprek
(online)
1 op 1 begeleiding 
ca 2,5 uur

Je bent ook welkom met je partner, een collega of een vriend(in). (Meerprijs duo begeleiding: €75 Excl. BTW). In sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een collega in onze samenwerking te betrekken. 

€195 Excl. BTW

shutterstock_394860457-735x340

Dag sessie

Afstemmingsgesprek
(online of offline)
1 op 1 begeleiding 
van 10:00u t/m 18:00u

Inclusief koffie, thee, drinken, lekkernijen & uitgebreide lunch

Je bent ook welkom met je partner, een collega of een vriend(in). (Meerprijs duo begeleiding: €150 Excl. BTW). In sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een collega in onze samenwerking te betrekken. 

€495 Excl. BTW

Traject

3 maanden individueel

Afstemmingsgesprek
(online of offline)
Intake sessie
6 dagdeel sessies
Afronding sessie
Telefonisch/online contact tussendoor 
Deelname workshops 

€1875 Excl. BTW

jungle-plants

Groep

De ontknoping
Vrouwengroep verbinden na seksueel trauma
(3 maanden)

Dag 1 & 2
Verbinden met jezelf
Dag 3 & 4
Verbinden met de ander
Dag 5 & 6
Verbinden met jouw seksualiteit

Tijdens de ontknoping:
In deze maanden leer je alles wat je nog niet wist over jouw seksueel trauma, maar wel in jou aanwezig is. De uitspraak; ‘zo ben ik nou eenmaal’ gooien we tijdens deze unieke groepscoaching volledig op zijn kop. We gaan niet expliciet in op de gevolgen en pellen gedrag af. Zo dalen we verder af naar de oorzaak van de gevolgen die jij iedere dag leeft, want alleen dit heeft duurzaam effect op het herstel van verbinding..

Het navolgende is inbegrepen:
6 live dagen groepscoaching.
3 x online groepsincheck van 2 uur (optioneel).
Alle live dagen koffie, thee, fruit, sap, lekkernijen en uitgebreide lunch.

Vooraf ontvang je een uitgebreide vragenlijst.

Meer info, data en aanmelden?

Lees hier meer »

€1.175 Excl. BTW

Meerdaagse

Meerdaagse intensieve individuele of duo begeleiding in Nederland of buitenland is mogelijk. Dit is altijd maatwerk, dus neem gerust contact met mij op voor een afstemmingsgesprek.

Prijs op aanvraag

''De plek van de verwonding is de plek van de heling.'' - Evi

Ontvang mijn e-book "de verloren seconde" en blijf verbonden met Evi maakt alles bespreekbaar