Evi maakt alles bespreekbaar

Begeleiding

 • Verlang je naar verbinding met anderen, maar blijft er iets in de weg staan wat dit belemmerd?
 • Ervaar jij jouw leven als een toneelstuk wat zich blijft herhalen, ook al veranderen de spelers en het decor?
 • Wil jij jezelf laten zien aan anderen, maar is het masker wat je draagt al heel erg vertrouwd?

Verbinding door grenzen

Ik geloof dat de wereld een gemakkelijkere en daardoor fijnere plek is om in te leven, wanneer je basisveiligheid in jezelf kan ervaren. Omdat jij dan in staat bent:

 • Jouw psychisch emotionele en lichamelijke grenzen te ervaren;
 • Je veilig te voelen bij jezelf;
 • Jezelf voelbaar te maken in de ontmoeting met een ander.

Want ongeacht de aard van een relatie, is exact op de grens de plek waar we elkaar echt ontmoeten. En kan er juist via grenzen, verbinding ontstaan met behoud van je eigen plaats.

Waarom is dit zo lastig?

Hoewel je in het heden leeft, draagt je verleden bij aan hoe je denkt, voelt en handelt. Onbewust neem je dan ook een groot deel van je verleden mee in interacties met anderen.

Eigenlijk ben je – of je dit nu voelt of niet – bang om pijn gedaan, gekwetst, verlaten of teleurgesteld te worden. Net als toen.

‘’Evi nam me tijdens de coaching, (soms letterlijk) bij de hand en sprak mij vertrouwen toe. Met aanmoedigende woorden en oefeningen liet ze me zien dat ik het als klein meisje misschien niet aan kon, maar nu wel. Bij Evi is echt alles bespreekbaar en voel ik geen schaamte, geen schuld en geen oordeel. Het lukt me nu om weer vanuit mijn gevoel te handelen en ook om mijn gevoel te delen. En ik ben niet meer bang voor dat het leven soms pijn kan doen. Ik weet dat ik het kan dragen en ik voel dat ik het mag delen. Ik laat me niet meer tegenhouden of beperken.’’ – Maaike

Als je verleden je nog inhaalt

Zolang jouw verleden je nog inhaalt kan het decor veranderen, maar neem jij jezelf overal mee naartoe; de spelers kunnen wisselen, maar je verleden blijft zich keer op keer herhalen. 

Uiteindelijk ben jijzelf de enige constante factor in je eigen verhaal.

Wanneer jij bij mij komt voor begeleiding kijken we niet alleen naar jouw denken, voelen en handelen in het heden. Ten alle tijden verbinden wij samen jouw verleden, heden, toekomst, de wereld om je heen én jouzelf, met elkaar. 

Graag kijk ik samen met jou naar de onderstroom: wat speelt er nu werkelijk? Wat bedoel je nu echt? Zodat jouw verleden minder leidend wordt in het heden en minder tussen jou, jouw potentieel en de ander in komt te staan.  

”De liefdevolle spiegel die Evi voorhield en de humor die ze daarbij gebruikte hebben mij veel gegeven. Lichaamswerk gaf mij letterlijk inzichten. Zo ontdekte ik op spelende wijze dat ik voor mijn oude gedrag te oud was geworden.” – Suzanne

Wil jij?

 • Verbinden met anderen, met behoud van je eigen plaats.
 • Meer basisveiligheid in jezelf ervaren.
 • Minder afhankelijk zijn van anderen om jezelf veilig te voelen.
 • Dat oude bescherming je niet langer weghoudt bij wat je nu verlangt.
 • Beter leren uit -en opkomen voor jezelf, terwijl je ook nog oog hebt voor de ander.

Ben jij op het punt in je leven aangekomen dat je ten volste beseft dat je er niets aan kan doen wat er ooit met je gebeurd is, maar je nu als volwassene de enige bent die er iets aan kan doen?

Mooi, want dat hoeft niet alleen. Ik ben graag je gids.

Over mezelf

Ik reisde de wereld over, bezocht vele plekken en ontmoette een diversiteit aan mensen. Maar mijn avonturen bleken slechts een gemaskeerde poging mijn leegte op te vullen en pijn uit het verleden weg te maken.

Mijn innerlijke gids raakte al vroeg de weg kwijt en ik stapte de wereld in zonder dat ik leerde op mijzelf of anderen te vertrouwen. Dit maakte zowel mijn eigen binnenwereld als de wereld om mij heen onveilig. Situaties en mensen in het heden, beoordeelde ik door de bril van mijn verleden.

‘’Evi maakt echt alles bespreekbaar en ze neemt je daarin ook mee hoe moeilijk dat kan zijn. Ik ben heel blij dat ik bij haar mag komen. Ze is zo helder en direct en in die directheid zacht en meelevend. Een mooiere combinatie kan je denk ik niet hebben als je mensen zoals ik op bezoek krijgt die zeer inventief zijn. De veiligheid die ze weet te creëren in haar sessies komt ook doordat ze zichzelf inbrengt. Ze stapt zelf ook in de arena en laat je ervaren wat er gebeurt in en uit contact.’’ – Walthera

De pijnlijke verwijdering van mezelf leefde ik lange tijd uit bij anderen, waar de onzichtbare zoektocht naar mezelf in verborgen lag. Ik overschreed eigen en andermans grenzen én maakte anderen verantwoordelijk voor iets wat ik zelf te doen had: emotioneel volwassen worden.

In het proces daarnaar toe was het nodig mijn eigen model van de wereld in twijfel te durven trekken, om uiteindelijk het vertrouwen in mezelf en mijn medemens te herstellen. Het was aan mijzelf de ouder te worden voor het kind wat ik ooit was.

Wat ik van trauma leerde

Inmiddels begeleid ik al jaren, vanuit verschillende rollen en functies, mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik werk sinds een paar jaar ook veel met (seksueel) trauma en daar heb ik veel van geleerd.

Trauma vergroot menselijke processen uit. De angst of weerstand in contact met de ander is slechts groter, sterker, levendiger. Het verlangen net zo. En daardoor zichtbaarder, meer voelbaar, je kan er bijna niet omheen.

Maar iedereen ervaart dit conflict. Soms wat kleiner en meer verstopt. Misschien gemakkelijker te compenseren en minder leidend, als een jeukende trui. Maar altijd aanwezig, in iedere ontmoeting met de ander.

‘’Bij Evi volg ik duo coaching sessies met mijn beste vriend. Iedere keer word ik op iets aangeraakt, soms verrast het mij en soms is het confronterend. Iedere keer ga ik naar huis met een bewustwording. Voor mij is het essentieel op mijn levenspad dat ik Evi heb ontmoet en mag blijven ontmoeten. Ook voel ik me op mijn gemak omdat er ook ruimte is voor humor en er een ontspannen sfeer hangt. Wat mij altijd aangrijpt is dat we het kunnen hebben met waar het over moet gaan. Die diepere laag voorbij de oppervlaktelaag daar waar het ook spannend wordt. De diepgang die ik ervaar en de eerlijkheid zijn voor mij belangrijk en helpend. Evi is voor mij iemand die weet waar ze het over heeft!’’ – Malou

Hoe ga ik te werk

Ik werk intuïtief en zet tijdens de begeleiding in wat nodig is op dat moment: modellen, opstellingen, lichaamswerk, schrijven, meditatie, ervaringskennis en zo meer. 

Interesse? Bekijk welke verschillende vormen van begeleiding mogelijk zijn. En laten we afstemmen op elkaar en jouw hulpvraag.

Weet je het nog niet en wil je gewoon even kennismaken en sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend (video)bel gesprek. 

‘’Zo dankbaar dat ik bij jou de onduidelijke kanten van mijzelf kan ontmoeten. Fijne plek, fijn mens, verhelderende gesprekken.’’ – Minoek

Zoek je specifiek begeleiding bij de verwerking van seksueel misbruik? Kijk hier:

ontkiemen-van-zaden-1-bac-online

Dagdeel sessie

Afstemmingsgesprek
(online)
1 op 1 begeleiding 
ca 2,5 uur

Je bent ook welkom met je partner, een collega of een vriend(in). (Meerprijs duo begeleiding: €75 Excl. BTW). In sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een collega in onze samenwerking te betrekken. 

€195 Excl. BTW

shutterstock_394860457-735x340

Dag sessie

Afstemmingsgesprek
(online of offline)
1 op 1 begeleiding 
van 10:00u t/m 18:00u

Inclusief koffie, thee, drinken, lekkernijen & uitgebreide lunch

Je bent ook welkom met je partner, een collega of een vriend(in). (Meerprijs duo begeleiding: €150 Excl. BTW). In sommige gevallen kan ik ervoor kiezen een collega in onze samenwerking te betrekken. 

€495 Excl. BTW

Traject

3 maanden individueel

Afstemmingsgesprek
(online of offline)
Intake sessie
6 dagdeel sessies
Afronding sessie
Telefonisch/online contact tussendoor 
Deelname workshops 

€1875 Excl. BTW

Meerdaagse

Meerdaagse intensieve individuele of duo begeleiding in Nederland of buitenland is mogelijk. Dit is altijd maatwerk, dus neem gerust contact met mij op voor een afstemmingsgesprek.

Prijs op aanvraag

''Being fully human is not about feeling happy, it's about feeling everything.'' - Glennon Doyle